Wybór firmy cateringowej w przedszkolu

Dyrektor we współpracy

Rodzice dzieci przedszkolnych oczekują, by jedzenie w przedszkolu było zdrowe, dzieci – by było smaczne, a nauczyciele – by dzieci zechciały je spożywać. Wiele przedszkoli, m.in. ze względu na wysokie wymagania sanepidu lub też brak możliwości lokalowych, decyduje się na podpisanie umowy z zewnętrzną firmą cateringową. Wybór firmy cateringowej to jednak bardzo odpowiedzialne zadanie – chodzi przecież o dzieci, które w przedszkolu są najważniejsze. Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę podczas wybierania dostawcy posiłków i czym musi charakteryzować się dziecięcy jadłospis.

Jakość ponad wszystko

Jedzenie, które otrzymują przedszkolaki, powinno charakteryzować się najwyższą jakością, dobrym smakiem oraz estetycznym wyglądem. Rodzice, planując zapisać dziecko do przedszkola, zwracają uwagę nie tylko na takie elementy, jak estetyczne wnętrze, bogata oferta dydaktyczna i wykwalifikowana kadra, ale także – a może przede wszystkim – na smaczne i bardzo dobre jakościowo jedzenie, które jest podawane dzieciom w przedszkolu nawet kilka razy dziennie. Dobra firma cateringowa to jeden z filarów prawidłowej, codziennej pracy przedszkola, a w długofalowej perspektywie – również rozwoju dzieci, zachowania ich zdrowia i profilaktyki chorób oraz zapobiegania alergiom. Podczas dokonywania wyboru firmy cateringowej warto zwrócić uwagę na kilka element...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 10 wydań magazynu "Monitor Dyrektora Przedszkola"
  • Dostęp do wszystkich archiwalnych artykułów w wersji online
  • Możliwość pobrania materiałów dodatkowych
  • ...i wiele więcej!

Przypisy